Så fungerar det - Svenskafribrevsbolaget.se

Så fungerar det

Här kan du se film och läsa om hur tjänsten fungerar
Fribrev

Ett fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som uppstår t.ex. när du byter jobb. En tjänsteman kommer i genomsnitt ha 8 st fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Många fribrev belastas med höga avgifter vilket påverkar den framtida pensionen. För de värst drabbade kan en tredjedel av pensionen försvinna i onödiga avgifter. 1 januari 2020 infördes ny lagstiftning som ger dig utökade möjligheter att samla ihop och flytta dina fribrev.

 

"Nu får svenska pensionssparare möjligheten att flytta ihop sitt sparande, få bättre överblick över sin framtida pension och sänka sina kostnader."

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund.

 

Svenska Fribrevsbolaget, SFB är byggt för att göra just detta.

 

SFB:s tre steg, som kan ge dig högre pension:

 

1. Anmäl dig kostnadsfritt 

När du anmält dig kontaktar SFB de aktuella försäkringsbolagen och upprättar en sammanställning över dina nuvarande pensionsförsäkringar/fribrev. 

 

2. Analys & flytthjälp

Dina pensionsförsäkringar/fribrev analyseras och du får information om vilka fribrev som kan flyttas till SFB.

 

Efter ditt godkännande genomför SFB flytten åt dig.

 

3. Låga avgifter & rätt fonder för dig

De fonder du investerar i tar ut en fondavgift. En del av den fondavgiften betalas normalt till försäkringsbolaget som en fondprovision. Hos SFB tillfaller alla provisioner dig som kund vilket innebär att dina kostnader blir lägre. Det innebär också att ersättningen till SFB inte påverkas av vilka fonder du väljer. Du och SFB har alltså samma mål. Att du ska välja fonder som ger dig så hög pension som möjligt. 

 

Hos SFB finns hundratals topp-rankade fonder och det finns tre sätt att välja fonder som passar dig. 

 

1. Välj fonder själv

Använd SFB:s informationsverktyg och välj fonder själv.

 

2. Välj någon av våra modellportföljer 

SFB har tagit fram färdiga portföljer med olika risknivåer för att passa olika typer av sparare. 

 

3. Individuell rådgivning

För att vara effektiva sker möten med SFB:s rådgivare via telefon och internet. Du är självklart välkommen att besöka SFB:s kontor i Stockholm eller Västerås. På mötet görs en analys av din situation och dina önskemål och en individuellt anpassad portfölj sätts sedan ihop.

 

Starta här