Nyheter - Svenskafribrevsbolaget.se

Nyheter

Ny lag kan ge dig högre pension

Igår beslutades i riksdagen att det från och med 1 april i år skall införas nya regler som kan ge dig möjlighet att höja din pension. Börsvärlden frågar Mattias Fellenius på Svenska Fribrevsbolaget vad detta handlar om och hur du påverkas.

Läs hela nyheten på Börsvärlden

Sparrebellen - Ny lag gör det möjligt att få mer i pension på gamla försäkringar

Vill du få bättre översikt över dina pensioner, lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning? Tack vare ny lagstiftning har det blivit lättare att flytta och slå ihop dina avslutade pensionsförsäkringar från tidigare jobb, så kallade fribrev.

Läs hela nyheten på Sparrebellen, sparklubben.se

Så kan du få över 300 000 kr mer i tjänstepension

"Från och med 2021 kan många flytta sin tjänstepensionen för en mindre kostnad. Det finns stora pengar att tjäna för den sparare som gör ett bra val – upp till 360 000 kronor."

Läs hela nyheten på SVT

Vinnarna med nya flyttlagen

I går klubbade riksdagen en lag som innebär att en maxavgift införs vid flytt av pensionsförsäkring. För många pensionssparare innebär det att en flytt kan bli tiotusentals kronor billigare jämfört med tidigare.

Läs hela nyheten på Privata Affärer

Det har tagit fem år för Svenska Fribrevsbolaget att komma ut med sin digitala plattform

”Vissa ligger säkert bra där de är. Då gör du ingenting. Men du kanske har några som vi kan slå ihop och lägga i en ny bättre fond. Vi är både ett försäkringsbolag och har ett eget fondtorg med de 150 bästa fonderna, enligt oss”, säger Mattias Fellenius.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Pensiono startar försäkringsbolag – backas upp av Spiltan

Jämförelsesajten Pensiono hjälper folk att hitta så billigt pensionssparande som möjligt. Nu startar man ett eget försäkringsbolag – och får in Per H Börjessons investmentbolag Spiltan som ny ägare.

Läs hela nyheten på Breakit

Spridda pensionspengar försvårar för pensionssparare

”Försäkringsbolagen talar gärna inte om att det finns flera möjligheter att städa upp i sitt fribrevskaos vilket beror på att när du börjar städa så upptäcker du vilken skillnad det är på avgifter och avkastning mellan olika pensionsbolag."

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Finansinspektionen utreder kickbacks

Om kunden hos nätbankerna köper till exempel en storbanksfond med avgiften 1,8 procent – ger storbanken tillbaka halva avgiften till nätbanken. Avgiften är ingen engångsersättning utan fortsätter rulla år efter år.

Läs hela nyheten på SVT

Kontroversiellt avgiftsupplägg lönsamt för nätbankerna

– Jag tror i princip inte det finns någon kund som vet om de gigantiska provisioner som nätbankerna får av andra fondbolag för att förmedla deras fonder, säger Joacim Olsson, vd på intresseorganisationen Aktiespararna.

Läs hela nyheten på SVT

Över 100 fonder från start på Svenska Fribrevsbolagets Fondtorg

Svenska Fribrevsbolaget är på väg att dra igång sin verksamhet på allvar nu under våren. Redan i dag är det möjligt att anmäla sig för en analys av befintliga pensionsförsäkringar

Läs hela nyheten på Sak & Liv

Jämförelsesajten Pensiono breddar utbudet och startar ett försäkringsbolag anpassat för fribrev.

Det nya bolaget går under namnet Svenska Fribrevsbolaget och ska leverera digital hantering av fribrev, det vill säga en pensionsförsäkring där det inte längre sätts in pengar.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Sveriges nya försäkringsbolag med sikte på fribreven

Uppstickaren i pensionsbranschen har fått Finansinspektionens tillstånd att starta ett nytt så kallat livbolag – alltså ett företag där folk kan pensionsspara.

Läs hela nyheten på Breakit

Pensiono startar Svenska Fribrevsbolaget

– Svenska Fribrevsbolaget är ett modernt pensionsbolag anpassat för fribrev, helt baserat på digital hantering. Med Svenska Fribrevsbolaget kan vi möta efterfrågan på en helhetslösning åt våra kunder, säger Mattias Fellenius.

Läs hela nyheten på VLT
news preview

Birgitta Piper rekommenderar

I utgåva 14 2015 i M Magasin skriver Birgitta Piper om hur man kan ta hjälp av www.Pensiono.se för att sänka sina avgifter.

Läs hela nyheten på M Magasin

Stora pengar att spara för tiotaggare

Pensionssystemet kan vara en djungel för de flesta och om man inte är försiktig kan stora delar av pensionskapitalet ätas upp av olika avgifter. Speciellt för välbetalda tjänstemän, de så kallade "tiotaggarna".