Nyheter - Svenskafribrevsbolaget.se

Nyheter

Första digitala plattform att göra för pension vad Avanza och Nordnet en gång gjorde för fondspar

”Vissa ligger säkert bra där de är. Då gör du ingenting. Men du kanske har några som vi kan slå ihop och lägga i en ny bättre fond. Vi är både ett försäkringsbolag och har ett eget fondtorg med de 150 bästa fonderna, enligt oss”, säger Mattias Fellenius.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Så kan du få över 300 000 kr mer i tjänstepension

"Från och med 2021 kan många flytta sin tjänstepensionen för en mindre kostnad. Det finns stora pengar att tjäna för den sparare som gör ett bra val – upp till 360 000 kronor."

Läs hela nyheten på SVT

Sparrebellen - Ny lag gör det möjligt att få mer i pension på gamla försäkringar

Vill du få bättre översikt över dina pensioner, lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning? Tack vare ny lagstiftning har det blivit lättare att flytta och slå ihop dina avslutade pensionsförsäkringar från tidigare jobb, så kallade fribrev.

Läs hela nyheten på Sparrebellen, sparklubben.se

Gunnar Andersson går in i styrelsen för Fribrevsbolaget

Gunnar Andersson har tidigare bland annat arbetat som vice VD vid Folksam, VD för Nordea Liv, vd för Kooperationens Pensionskassa, avdelningschef vid Finansinspektionen och som aktuarie vid SPP och Handelsbanken Liv.

Läs hela nyheten på Sak & Liv

Så påverkas dina pensionspengar av ny lag - kan ge mer i plånboken

Lagen ändrades i syfte att ge konsumenten mer makt över sina pensionspengar först i jan 2020, nu senast i april och för några veckor sen la regeringen fram ett förslag att retroaktiv flytträtt skall gälla från juli nästa år.

Läs hela nyheten på Företagande.se

Ökat intresse för pensionsflytt efter avgiftssänkning

Efter att ett avgiftstak för flytt av pensionsförsäkring infördes i april har intresset för att flytta sin pension ökat rejält. Svenska Fribrevsbolaget, som hjälper kunder med att flytta pensionssparande, har sett en rejäl ökning sedan regeländringarna.

Läs hela nyheten på Privata Affärer

Ny lag kan ge dig högre pension

1 april infördes nya regler som kan ge dig möjlighet att höja din pension. Börsvärlden frågar Mattias Fellenius på Svenska Fribrevsbolaget vad detta handlar om och hur du påverkas.

Läs hela nyheten på Börsvärlden

Nya lagar kan ge dig högre pension

Lagen ändrades i syfte att ge konsumenten mer makt över sina pensionspengar först i jan 2020, nu senast i april och nyligen la regeringen fram ett förslag att retroaktiv flytträtt skall gälla från juli nästa år.

Läs hela nyheten på Privata Affärer

Ingen provision ger högre avkastning på pensionssparandet

Den senaste tiden har en debatt om fondprovisioner blåst upp. Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges enda försäkringsbolag som återför alla fondprovisioner till sina kunder. Något som enligt bolaget märks i avkastningen som deras kunder erhåller.

Läs hela nyheten på Privata Affärer

Kort efter taket på flyttavgifter: Samarbete mellan Svenska Fribrevsbolaget och Nowo

Att kombinera låga kostnader med rätt fond är en av de viktigaste nycklarna till hög framtida pension. Det är med stor glädje vi kan presentera NOWO fund som del av vårt växande fondtorg där unika fonder erbjuds till nettopris.”, säger Svenska Fribrevsbol

Läs hela nyheten på vainsights.se