Nyheter - Svenskafribrevsbolaget.se

Nyheter

Sparrebellen - Ny lag gör det möjligt att få mer i pension på gamla försäkringar

Vill du få bättre översikt över dina pensioner, lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning? Tack vare ny lagstiftning har det blivit lättare att flytta och slå ihop dina avslutade pensionsförsäkringar från tidigare jobb, så kallade fribrev.

Läs hela nyheten på Sparrebellen, sparklubben.se

Ingen provision ger högre avkastning på pensionssparandet

Den senaste tiden har en debatt om fondprovisioner blåst upp. Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges enda försäkringsbolag som återför alla fondprovisioner till sina kunder. Något som enligt bolaget märks i avkastningen som deras kunder erhåller.

Läs hela nyheten på Privata Affärer

Kort efter taket på flyttavgifter: Samarbete mellan Svenska Fribrevsbolaget och Nowo

Att kombinera låga kostnader med rätt fond är en av de viktigaste nycklarna till hög framtida pension. Det är med stor glädje vi kan presentera NOWO fund som del av vårt växande fondtorg där unika fonder erbjuds till nettopris.”, säger Svenska Fribrevsbol

Läs hela nyheten på vainsights.se

Ny lag kan ge dig högre pension - så gör du

Skandia, Movestic, SPP, Länsförsäkringar, Folksam, Swedbank, SEB och Nordea har alla haft betydligt högre flyttavgifter än den maxavgift som nu den 1:a april införs på 600 kr. I ett räkneexempel kan man tydligt se de stora skillnaderna.

Läs hela nyheten på Företagande.se

Äntligen!

För bara några veckor sedan trädde äntligen en ny lag i kraft som berör väldigt många pensionssparare i Sverige. Den innebär bland annat att flytt av en fond eller depåförsäkring max får kosta 600 kr. Det är den andra lagstiftningsändringen inom detta omr

Läs hela nyheten på Börsvärlden

Guide: Nu ändras reglerna – så ska du tänka med pensionssparandet

Ett bättre pensionssparande kan göra stor skillnad i plånboken senare i livet. Från den 1 april finns en maxavgift för flytt av vissa pensionsförsäkringar. Kostnaden varierar kraftigt mellan olika pensionslösningar.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Första digitala plattform att göra för pension vad Avanza och Nordnet en gång gjorde för fondspar

”Vissa ligger säkert bra där de är. Då gör du ingenting. Men du kanske har några som vi kan slå ihop och lägga i en ny bättre fond. Vi är både ett försäkringsbolag och har ett eget fondtorg med de 150 bästa fonderna, enligt oss”, säger Mattias Fellenius.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Ny lag kan ge dig högre pension

Igår beslutades i riksdagen att det från och med 1 april i år skall införas nya regler som kan ge dig möjlighet att höja din pension. Börsvärlden frågar Mattias Fellenius på Svenska Fribrevsbolaget vad detta handlar om och hur du påverkas.

Läs hela nyheten på Börsvärlden

Så kan du få över 300 000 kr mer i tjänstepension

"Från och med 2021 kan många flytta sin tjänstepensionen för en mindre kostnad. Det finns stora pengar att tjäna för den sparare som gör ett bra val – upp till 360 000 kronor."

Läs hela nyheten på SVT