Flytta dina fribrev – få mer i pension! - Svenskafribrevsbolaget.se
business talk

Flytta dina fribrev – få mer i pension

Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges första och enda försäkringsbolag byggt och anpassat för fribrev. Ett fribrev är en pensionsförsäkring där inbetalningen upphört och skapas t.ex. då du byter arbetsgivare. En tjänsteman har i genomsnitt 8 st fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Den 1 januari 2020 och 1 april 2021 infördes ny lag vilket ger dig utökad möjlighet att flytta och slå ihop dina fribrev. En flytt kan i många fall ge dig lägre avgifter, högre avkastning och mer i pension.

Starta här - Det är kostnadsfritt!

Läs mer här om hur vi behandlar dina uppgifter

Genom att anmäla dig upprättas kostnadsfritt en sammanställning över dina pensionsförsäkringar/fribrev. Av sammanställningen framgår vilka fribrev som kan flyttas till SFB. En flytt kan ge dig lägre avgifter, bättre avkastning och högre pension.

1

Enkelt & kostnadsfritt att komma igång

Anmäl dig och få en sammanställning av dina fribrev.

Så funkar det
arrow_back_ios

1. Enkelt & kostnadsfritt

När du anmält dig kontaktar SFB försäkringsbolagen och upprättar en sammanställning över dina pensionsförsäkringar/fribrev.

-Nu får svenska pensionssparare möjligheten att flytta ihop sitt sparande, få bättre överblick över sin framtida pension och sänka sina kostnader.

Så sa f.d. finansmarknadsminister Per Bolund när han presenterade den lag som 1:a januari 2020 infördes för att ge dig utökade möjligheter att samla ihop och flytta dina fribrev.

Ett fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som uppstår tex när du byter jobb. En tjänsteman kommer i genomsnitt ha 8 stycken fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Många fribrev belastas med höga avgifter och avkastningen kan vara låg. För de värst drabbade kan en tredjedel av pensionen försvinna i onödiga avgifter.

Svenska Fribrevsbolaget är byggt för att hjälpa dig samla ihop dina fribrev och ge dig högre pension.

2

Analys &
flytthjälp

Dina fribrev analyseras och du får hjälp att flytta de fribrev som kan flyttas.

Så funkar det
arrow_back_ios

2. Analys & flytthjälp

Dina pensionsförsäkringar/fribrev analyseras och du får information om vilka fribrev som kan flyttas till SFB.

Efter ditt godkännande genomför SFB hela flytten åt dig.

3

Låga avgifter & rätt fonder för dig

Hos SFB återförs fondprovisioner till dig som kund vilket resulterar i låga avgifter samt att du kan vara trygg i att SFB och du har samma mål. Att du skall välja fonder som ger dig så hög pension som möjligt.

Så funkar det
arrow_back_ios

3. Låga avgifter & rätt fonder för dig

De fonder du investerar i tar ut en fondavgift. En del av fondavgiften betalas normalt tillbaka till försäkringsbolaget som en fondprovision. Hos SFB tillfaller alla fondprovisioner dig som kund vilket innebär att du får låga avgifter. SFB får endast ersättning genom en försäkringsavgift. Det innebär att ersättningen till SFB är densamma oavsett vilka fonder du väljer och du kan vara trygg i att SFB och du har samma mål. Att du ska välja fonder som ger dig så hög pension som möjligt. Till skillnad från andra försäkringsbolag har SFB inga egna fonder. Info om SFB:s avgifter och den fondprovision som återförs till dig finner du här

Hos SFB finns hundratals topp-rankade fonder och det finns tre sätt att välja fonder som passar dig:

1. Välj fonder själv
Använd SFB:s informationsverktyg och välj fonder själv.

2. Välj någon av SFB:s fondportföljer
SFB har utgått från ett brett utbud av fonder och i en noggrann urvalsprocess skapat färdiga fondportföljer i olika riskklasser. Mer info om SFB:s fondportföljer finner du här


3. Individuell rådgivning
För att vara effektiva sker de flesta mötena med SFB:s rådgivare via telefon och internet, men du är självklart välkommen att besöka SFB:s kontor i Stockholm eller Västerås. På mötet görs en analys av din situation och dina önskemål och en individuellt anpassad portfölj sätts sedan ihop.

Så funkar det

Media

Första digitala plattform att göra för pension vad Avanza och Nordnet en gång gjorde för fondspar

”Vissa ligger säkert bra där de är. Då gör du ingenting. Men du kanske har några som vi kan slå ihop och lägga i en ny bättre fond. Vi är både ett försäkringsbolag och har ett eget fondtorg med de 150 bästa fonderna, enligt oss”, säger Mattias Fellenius.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Så kan du få över 300 000 kr mer i tjänstepension

"Från och med 2021 kan många flytta sin tjänstepensionen för en mindre kostnad. Det finns stora pengar att tjäna för den sparare som gör ett bra val – upp till 360 000 kronor."

Läs hela nyheten på SVT

Sparrebellen - Ny lag gör det möjligt att få mer i pension på gamla försäkringar

Vill du få bättre översikt över dina pensioner, lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning? Tack vare ny lagstiftning har det blivit lättare att flytta och slå ihop dina avslutade pensionsförsäkringar från tidigare jobb, så kallade fribrev.

Läs hela nyheten på Sparrebellen, sparklubben.se

Gunnar Andersson går in i styrelsen för Fribrevsbolaget

Gunnar Andersson har tidigare bland annat arbetat som vice VD vid Folksam, VD för Nordea Liv, vd för Kooperationens Pensionskassa, avdelningschef vid Finansinspektionen och som aktuarie vid SPP och Handelsbanken Liv.

Läs hela nyheten på Sak & Liv

Så påverkas dina pensionspengar av ny lag - kan ge mer i plånboken

Lagen ändrades i syfte att ge konsumenten mer makt över sina pensionspengar först i jan 2020, nu senast i april och för några veckor sen la regeringen fram ett förslag att retroaktiv flytträtt skall gälla från juli nästa år.

Läs hela nyheten på Företagande.se

Ökat intresse för pensionsflytt efter avgiftssänkning

Efter att ett avgiftstak för flytt av pensionsförsäkring infördes i april har intresset för att flytta sin pension ökat rejält. Svenska Fribrevsbolaget, som hjälper kunder med att flytta pensionssparande, har sett en rejäl ökning sedan regeländringarna.

Läs hela nyheten på Privata Affärer

Vår historia

history of sfb

2011

Jämförelsetjänsten Pensiono.se lanseras.

2015

Utvecklingen av SFB, ett försäkringsbolag anpassat för fribrev, påbörjas.

2020

Ny lag om effektivare flytträtt införs och SFB lanseras.

Statens Pensionsverk nominerar Pensiono.se

'Pensiono går i bräschen för att hjälpa de som vill flytta sitt pensionskapital och synliggör dessutom de stora skillnaderna i avgifter och kostnader som finns på marknaden idag. Lovvärt och konkurrensdrivande.'

Läs mer här

Pensiono.se vinnare
av Insurance Awards
& Guldstänk

Lyssna på intervju i P4 här nedan:

Pensiono.se i media

Läs vad Sveriges största tidningar skriver om Pensiono.se.

Läs mer här

Nyheter