Allt du behöver veta om tjänstepension

Tjänstepension är den del av pensionen som du får via din arbetsgivare, utöver den allmänna pensionen. Den är en viktig byggsten för din framtida ekonomi men samtidigt inte helt lätt att förstå.

Därför har vi skapat guider som reder ut begreppen, vilket kan hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Beställ din kostnadsfria pensionsanalys

Anmälan tar bara en minut och analysen levereras till dig digitalt inom en månad. Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte till något.

Identifiera dig med BankID

Hem » Tjänstepension

Lär dig mer

Oavsett om du vill veta vad ett fribrev är, hur man flyttar sin tjänstepension eller vad villkoren för en tjänstepensionsförsäkring är, kan du vara säker på att vi har en guide som gör dig till en expert på ämnet. Hittar du inte svaret på dina frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Flytta din tjänstepension

Flytta din tjänstepension och få en bättre överblick över dina pensionspengar, låga fondavgifter och möjlighet till en högre avkastning

Läs mer   >

Vad är fribrev?

Ett fribrev är ett tillgodohavande som du har i en avslutad pensionsförsäkring som det inte längre görs nya premieinbetalningar till.

Läs mer   >

Tjänstepensions-försäkring

Tjänstepensionsförsäkring

En förmån som arbetsgivare kan erbjuda sina anställda och som innebär att arbetsgivaren betalar in premier till den anställdas framtida tjänstepension.

Läs mer >

Vill du öka ditt pensionskapital?

Fyll i formuläret nedan med hjälp av BankID. Analysen visar om det finns möjlighet att samla ditt pensionssparande. Den genomsnittliga kunden, som är 56 år gammal, sparar 130.000 kronor fram till pension genom att byta till Svenska Fribrevsbolaget!

Beställ din kostnadsfria pensionsanalys

Pensionsanalysen beställer du enkelt på vår hemsida med hjälp av BankID. Den tar bara nån minut att genomföra och sammanställningen levereras till dig digitalt inom en månad. Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte till något.