Flytta dina fribrev – få mer i pension! - Svenskafribrevsbolaget.se
business talk

Flytta dina fribrev – få mer i pension

Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges första och enda försäkringsbolag byggt och anpassat för fribrev. Ett fribrev är en pensionsförsäkring där inbetalningen upphört och skapas t.ex. då du byter arbetsgivare. En tjänsteman har i genomsnitt 8 st fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Den 1:a januari 2020 infördes en ny lag vilket ger dig utökad möjlighet att flytta och slå ihop dina fribrev. En flytt kan i många fall ge dig lägre avgifter, högre avkastning och mer i pension.

Starta här - Det är kostnadsfritt!

Läs mer här om hur vi behandlar dina uppgifter

Genom att anmäla dig upprättas kostnadsfritt en sammanställning över dina pensionsförsäkringar/fribrev. Av sammanställningen framgår vilka fribrev som kan flyttas till SFB. En flytt kan ge dig lägre avgifter, bättre avkastning och högre pension.

1

Enkelt & kostnadsfritt att komma igång

Anmäl dig och få en sammanställning av dina fribrev.

Så funkar det
arrow_back_ios

1. Enkelt & kostnadsfritt

När du anmält dig kontaktar SFB försäkringsbolagen och upprättar en sammanställning över dina pensionsförsäkringar/fribrev.

-Nu får svenska pensionssparare möjligheten att flytta ihop sitt sparande, få bättre överblick över sin framtida pension och sänka sina kostnader.

Så sa Finansmarknadsminister Per Bolund när han presenterade den lag som 1:a januari 2020 infördes för att ge dig utökade möjligheter att samla ihop och flytta dina fribrev.

Ett fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som uppstår tex när du byter jobb. En tjänsteman kommer i genomsnitt ha 8 stycken fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Många fribrev belastas med höga avgifter och avkastningen kan vara låg. För de värst drabbade kan en tredjedel av pensionen försvinna i onödiga avgifter.

Svenska Fribrevsbolaget är byggt för att hjälpa dig samla ihop dina fribrev och ge dig högre pension.

2

Analys &
flytthjälp

Dina fribrev analyseras och du får hjälp att flytta de fribrev som kan flyttas.

Så funkar det
arrow_back_ios

2. Analys & flytthjälp

Dina pensionsförsäkringar/fribrev analyseras och du får information om vilka fribrev som kan flyttas till SFB.

Efter ditt godkännande genomför SFB hela flytten åt dig.

3

Låga avgifter & rätt fonder för dig

Hos SFB återförs fondprovisioner till dig som kund vilket resulterar i låga avgifter samt att du kan vara trygg i att SFB och du har samma mål. Att du skall välja fonder som ger dig så hög pension som möjligt.

Så funkar det
arrow_back_ios

3. Låga avgifter & rätt fonder för dig

De fonder du investerar i tar ut en fondavgift. En del av fondavgiften betalas normalt tillbaka till försäkringsbolaget som en fondprovision. Hos SFB tillfaller alla fondprovisioner dig som kund vilket innebär att du får låga avgifter. SFB får endast ersättning genom en försäkringsavgift. Det innebär att ersättningen till SFB är densamma oavsett vilka fonder du väljer och du kan vara trygg i att SFB och du har samma mål. Att du ska välja fonder som ger dig så hög pension som möjligt. Info om SFB:s avgifter och den fondprovision som återförs till dig finner du här

Hos SFB finns hundratals topp-rankade fonder och det finns tre sätt att välja fonder som passar dig:

1. Välj fonder själv
Använd SFB:s informationsverktyg och välj fonder själv.

2. Välj någon av SFB:s fondportföljer
SFB har utgått från ett brett utbud av fonder och i en noggrann urvalsprocess skapat färdiga fondportföljer i olika riskklasser. Mer info om SFB:s fondportföljer finner du här

3. Individuell rådgivning
För att vara effektiva sker de flesta mötena med SFB:s rådgivare via telefon och internet, men du är självklart välkommen att besöka SFB:s kontor i Stockholm eller Västerås. På mötet görs en analys av din situation och dina önskemål och en individuellt anpassad portfölj sätts sedan ihop.

Media

Över 100 fonder från start på Svenska Fribrevsbolagets Fondtorg

Svenska Fribrevsbolaget är på väg att dra igång sin verksamhet på allvar nu under våren. Redan i dag är det möjligt att anmäla sig för en analys av befintliga pensionsförsäkringar

Läs hela nyheten på Sak & Liv

Jämförelsesajten Pensiono breddar utbudet och startar ett försäkringsbolag anpassat för fribrev.

Det nya bolaget går under namnet Svenska Fribrevsbolaget och ska leverera digital hantering av fribrev, det vill säga en pensionsförsäkring där det inte längre sätts in pengar.

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Pensiono startar försäkringsbolag – backas upp av Spiltan

Jämförelsesajten Pensiono hjälper folk att hitta så billigt pensionssparande som möjligt. Nu startar man ett eget försäkringsbolag – och får in Per H Börjessons investmentbolag Spiltan som ny ägare.

Läs hela nyheten på Breakit

Sveriges nya försäkringsbolag med sikte på fribreven

Uppstickaren i pensionsbranschen har fått Finansinspektionens tillstånd att starta ett nytt så kallat livbolag – alltså ett företag där folk kan pensionsspara.

Läs hela nyheten på Breakit

Spridda pensionspengar försvårar för pensionssparare

”Försäkringsbolagen talar gärna inte om att det finns flera möjligheter att städa upp i sitt fribrevskaos vilket beror på att när du börjar städa så upptäcker du vilken skillnad det är på avgifter och avkastning mellan olika pensionsbolag."

Läs hela nyheten på Dagens Industri

Pensiono startar Svenska Fribrevsbolaget

– Svenska Fribrevsbolaget är ett modernt pensionsbolag anpassat för fribrev, helt baserat på digital hantering. Med Svenska Fribrevsbolaget kan vi möta efterfrågan på en helhetslösning åt våra kunder, säger Mattias Fellenius.

Läs hela nyheten på VLT

Vår historia

history of sfb

2011

Jämförelsetjänsten Pensiono.se lanseras.

2015

Utvecklingen av SFB, ett försäkringsbolag anpassat för fribrev, påbörjas.

2020

Ny lag om effektivare flytträtt införs och SFB lanseras.

Statens Pensionsverk nominerar Pensiono.se

'Pensiono går i bräschen för att hjälpa de som vill flytta sitt pensionskapital och synliggör dessutom de stora skillnaderna i avgifter och kostnader som finns på marknaden idag. Lovvärt och konkurrensdrivande.'

Läs mer här

Pensiono.se vinnare
av Insurance Awards
& Guldstänk

Lyssna på intervju i P4 här nedan:

Pensiono.se i media

Läs vad Sveriges största tidningar skriver om Pensiono.se.

Läs mer här