Kundtjänst och FAQ2023-02-03T12:11:38+01:00

Kundtjänst & vanliga frågor

Kundtjänst

Kundtjänst

Hem » Kontakt » Kundtjänst och FAQ

Svenska Fribrevsbolagets Kundservice

Välkommen till Svenska Fribrevsbolagets kundservice. Nedan finner du en sammanställning av våra vanligaste frågor och svar. Du kan även läsa mer om pension, sparande och våra Allmänna Frågor under fliken med samma namn. Under fliken Personuppgifter och integritet finner du frågor relaterade till detta ämne.

Hittar du inte svaret på din fråga? Då är du välkommen att kontakta oss via mail eller telefon. Kontaktuppgifterna finner du längre ned på denna sida.

Vad är ISK / Investeringssparkonto?

Ett investeringssparkonto liknar en kapitalförsäkring. I en ISK sparar du i t.ex. aktier eller fonder. Du betalar en schablonskatt på alla pengar på kontot istället för skatt på vinsten när aktierna eller fonderna säljs. Detta innebär att när du tar ut pengarna behöver du inte betala skatt på den vinst du eventuellt gjort.

Vad är en Kapitalförsäkring?

Kapitalförsäkring finns att teckna hos försäkringsbolag och banker, tex Svenska Fribrevsbolaget. I en kapitalförsäkring sparar du i t.ex. aktier eller fonder. Du betalar en schablonskatt på alla pengar på kontot istället för skatt på vinsten när aktierna eller fonderna säljs. Detta innebär att när du tar ut pengarna behöver du inte betala skatt på den vinst du eventuellt gjort.

Vad innebär arvsvinst?

Arvsvinst innebär att du har fått pengar från avlidnas pensionskonton. Arvsvinst fördelas mellan dem som fortfarande lever och är födda samma år som de som har avlidit.

Vad innebär det att avstå sitt efterlevandeskydd?